abonneren

Microsofts eigen smartwatch richt zich vooral op sporters

Nadat zo'n beetje ieder groot (en klein) techbedrijf er al een heeft, komt nu ook Microsoft met een eigen smartwatch. Het bedrijf gaat al "binnen enkele weken" een slim horloge op de markt brengen, net voor de feestdagen. Het horloge wordt voornamelijk geschikt voor sport en fitness.

Dat melden verschillende bronnen aan Forbes.

Alle besturingssystemen

Het slimme horloge moet "met alle besturingssystemen kunnen werken", dus met Android, iOS en Microsofts eigen Windows Phone. Het is nog niet bekend welk besturingssysteem het horloge zelf draait, maar waarschijnlijk wordt dat iets uit Microsofts eigen koker.

Sport

Volgens de bronnen binnen Microsoft kan het horloge alles wat een normale smartwatch kan, dus notificaties tonen en spraakberichten versturen, maar is het horloge in de eerste plaats bedoeld voor sport. Er zit een hartslagmeter in en houdt bij hoeveel calorieën je op een dag verbrandt.

Ook de batterij krijgt veel aandacht - volgens Microsoft gaat die 2 volle dagen mee. Dat is een stuk meer dan bijvoorbeeld de LG G Watch of de Samsung Gear 2, die allebei aan het eind van de dag in de oplader moeten.

10 jaar oude flop

Het is overigens niet het eerste horloge van Microsoft dat op de markt komt, al kun je de voorgangers nauwelijks een succes noemen. Het bedrijf presenteerde al in 2004 een smartwatch genaamd de SPOT, dat notificaties van Windows Messenger via FM-radiosignalen van je telefoon naar je pols stuurde. Dat sloeg niet echt aan... Laten we hopen dat dit nieuwe apparaat iets populairder wordt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: