abonneren

'Microsoft wordt belangrijke speler in tabletmarkt'

Microsoft gaat de komende jaren een belangrijkere speler worden in de tabletmarkt, zo voorspelt marktanalist IDC. Waar Google en Apple marktaandeel moeten inleveren, worden Windows-tablets naar verwachting juist meer verkocht.

Volgens IDC speelt Windows 10 een grote rol in het aankomende succes van Microsofts tablets. "Er is behoefte aan een platform dat verschillende typen apparaten consistent met elkaar verbindt, en Microsoft kan die ervaring bieden."

Het tabletmarktaandeel van Microsoft bedraagt nu nog 5 procent, waar dat in 2015 al moet groeien naar 7 procent. Met 38 miljoen verscheepte tablets in 2019 (goed voor 14 procent) heeft Microsoft dan een flinke inhaalslag gemaakt.

Android blijft grootste

Ondanks dat het bedrijf daarmee een aandeel afsnoept van Google, blijven Android-tablets volgens de voorspellingen het meest verkocht. Met circa 155 miljoen verscheepte Android-tablets heeft Google nu 67,3 procent van de markt in handen, wat slinkt tot 62,9 procent in 2019.

En Apple? "iOS was ooit de marktleider maar is nu waarschijnlijk de zwakste schakel," aldus IDC. Dit jaar al daalt het marktaandeel met twee procentpunten naar 25,6 procent. In 2019 daalt dit nog verder, naar 23 procent.

Behoefte

IDC verwacht dat de tabletmarkt in zijn geheel door blijft groeien de komende jaren, al is de groei wel minder sterk dan eerder verwacht. In 2014 zijn er wereldwijd 230 miljoen tablets verkocht, ten opzichte van 220 miljoen in 2013.

Deels is dat te wijten aan smartphones, die telkens groter worden. Daardoor is er tegenwoordig minder behoefte aan nog een aparte tablet ernaast.

Bron: IDC

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie