abonneren

Windows Essentials 2012 klaar voor Windows 8

Microsoft brengt Windows Essentials 2012 uit voor Windows 7 en Windows 8. De nieuwe naam maakt duidelijk dat de voormalige naam “Live” wordt losgelaten.

Het nieuwe uitbreidingspakket voor Windows brengt een verbeteringen en nieuwe functionaliteit voor de multimediatoepassingen als Photo Gallery, Movie Maker, Messenger en Mail.
Het pakket is nu geschikt gemaakt voor Windows 8 en is nog steeds compatibel met Windows 7. Windows Vista gebruikers hebben pech die staan, net als al eerder al de Windows XP-gebruikers, in de kou.

De nieuwe Wimdows Essentials-apps maken nu gebruik van hardwareversnelling. Moviemaker ondersteunt nu meer formaten waaronder het gangbare H.264. Ook is er ondersteuning voor de foto- en video-sharing sites als Vimeo, Skydrive, Facebook, YouTube en Flickr.

Voorheen heette het multimedia uitbreidingspakket voor Windows: Windows Live Essentials. Met de komst van de outlook.com dienst in plaats van Hotmail werd al duidelijk dat Microsoft van de naam "Live"afwil. Dat gebeurt nu dus met de Windows Essentials waar bij de term Live van de namen van de apps is weggelaten.

Live Mesh is vervangen door Mesh die foto’s en andere bestanden kan synchroniseren. In het vervolg wordt hiervoor gebruik gemaakt van Microsofts SkyDrive.

Meer informatie en de download op de Windows Essentials-pagina.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tools

Tags: windows essentials

Nieuws headlines

Laatste reactie