abonneren

Microsoft wil Windows 10 naar OnePlus- en Xiaomi toestellen porten

Microsoft zou werken aan een Windows 10 Mobile-build voor andere Android-toestellen zoals de OnePlus One en toestellen van Xiaomi. Dat blijkt uit een rapport waar een Chinese website zijn hand op heeft gelegd.
Volgens het rapport zou Microsoft een custom ROM uitbrengen voor een aantal andere telefoons, zodat gebruikers het besturingssysteem kunnen proberen zonder persé een Lumia te kopen.

OnePlus

Het zou onder andere gaan om een aantal toestellen van OnePlus, zoals de OnePlus 2 en de nog uit te brengen OnePlus 3. Ook zou de softwaregigant in gesprek zijn met Xiaomi, net als OnePlus een Chinese fabrikant.

Samenwerking

Het is niet ondenkbaar dat Microsoft zou samenwerken met die bedrijven. OnePlus-toestellen worden veel gebruikt om te modden en om custom roms te installeren, en Microsoft werkte vorig jaar al met Xiaomi om een Windows 10-toestel te maken.

Microsoft werkt ook al samen met andere bedrijven om Windows 10 op andere toestellen te laten draaien, maar dat gaat nog niet van harte. Op dit moment zijn het vooral obscure telefoonfabrikanten zoals Jenesis en Alcatel die Windows 10-toestellen bouwen - niet de meest gerenommeerde namen...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, Oneplus 3, Oneplus, Windows 10 Mobile, Oneplus 2

Laatste reactie