abonneren

Microsoft wil ontwikkelaars betalen voor maken Windows 8-apps

Microsoft biedt ontwikkelaars geld aan om apps te ontwikkelen voor Windows 8 en Windows Phone 8.

In een poging om meer ontwikkelaars aan te zetten tot het schrijven van applicaties voor Windows 8 en Windows Phone 8, is Microsoft begonnen met het betalen van een geldbeloning ter waarde van 100 dollar per app.

Het gaat om een tijdelijk aanbod dat van start ging op 8 maart en loopt tot 30 juni 2013. Microsoft betaalt ontwikkelaars voor elke app die ze schrijven voor Windows 8 en/of Windows Phone 8, tot maximaal tien apps per platform. In totaal kunnen ontwikkelaars dus 2.000 dollar opstrijken, ten minste toch als ze in de Verenigde Staten gebaseerd zijn. 

100 dollar is geen geweldig groot bedrag voor het ontwikkelen van een app met meerwaarde, maar vermoedelijk is het Microsoft momenteel meer om kwantiteit dan kwaliteit te doen. De Windows Store heeft baat bij een groter app-aanbod aangezien toestellen die op Windows RT draaien, zoals de Surface RT, het uitsluitend met deze apps moeten stellen.

Microsoft besteedt de laatste tijd heel wat aandacht aan het promoten van Windows 8 en Windows Phone 8 bij ontwikkelaars. Sinds kort bieden ze onder meer een gratis online cursus aan, gericht op het ontwikkelen voor beide platformen. De computerreus is er zich duidelijk van bewust dat een goed gevulde app-winkel tegenwoordig een belangrijk verkoopsargument is.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: windows 8 apps

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord