abonneren

‘Microsoft wil groot datacentrum bouwen in kop van Noord-Holland’

Computergigant Microsoft heeft plannen om een 2 miljard euro kostend ‘groen’ datacentrum te bouwen nabij het Noord-Hollandse dorp Middenmeer. Dit meldt het Noord-Hollands Dagblad op basis van documenten in handen van de regionale krant.
Het datacentrum zou gebouwd moeten worden op ruim veertig hectare grond op het bedrijventerrein Agriport A7, aan de snelweg tussen Hoorn en Den Oever, aldus de krant. Vermoedelijk omdat de vergunningen van het project nog niet rond zijn, willen alle betrokken partijen geen commentaar geven.
 
Microsoft zoekt al langer naar een vestigingsplek voor zijn ‘groene’ datacentrum en lijkt deze met het Noord-Hollandse bedrijventerrein gevonden te hebben. Onlangs nog ging een handelsdelegatie bestaande uit een gedeputeerde, een wethouder en de directie van Agriport voor overleg naar de Verenigde Staten.
 
Het Noord-Hollandse bedrijventerrein moet volgens Microsoft een goede keus zijn, vanwege de ‘groene’ mogelijkheden langs de snelweg tussen Hoorn en Den Oever. Het datacentrum kan namelijk de restenergie uit de glastuinbouw gebruiken. Kassenkwekers kunnen vervolgens op hun beurt weer profiteren van de warmte die Microsoft’s servers genereren. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: datacentrum

Laatste reactie