Microsoft wil app-store in Windows 8

De komende opvolger van Windows 7 zal meer functies gaan bieden die lijken op de mogelijkheden die Apple biedt met de iPad, zo blijkt uit een uitgelekt document over Windows 8. Microsoft wil voor Windows 8 gebruik maken van een online applicatiewinkel, snellere opstartprocedures en betrouwbare hardware die minder energie gebruikt.

Microsoft wil met Windows 8 meer de mobiele kant opgaan. Zo zou het nieuwe besturingssysteem ook geschikt worden gemaakt om op handhelds met kleinere beeldschermen te kunnen draaien en zijn ook de hardware-eisen ten opzichte van Windows 7 omlaag geschroefd. Om de responstijd van het opstarten van Windows te verbeteren, kijkt Microsoft naar nieuwe technieken, zoals het gecombineerd afmelden en in de slaapstand gaan van een computer, in plaats van deze helemaal uit te schakelen. Windows 8 zou dan via deze manier binnen 1 seconde op zijn te starten.

Microsoft heeft verder plannen om computerfabrikanten onder Windows 8 een eigen 'store' te bieden, waar gebruikers applicaties kunnen downloaden en installeren, al dan niet tegen betaling.

Via PC-Active.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: