abonneren

Microsoft 'werkt' aan x86-emulatie voor ARM

Microsoft werkt volgens geruchten aan x86-emulatie voor ARM-processoren in Windows 10. Hiermee kunnen normale Windows-programma’s draaien op een Windows smartphone met ARM-processor die gebruik maakt van Continuum.

Dat Microsoft werkt aan x86-emulatie voor Windows 10 zou door bronnen verteld zijn aan ZDNET-journalist Mary Jo Foley. De emulatielaag zou worden toegevoegd in Windows 10 Redstone 3 die in de lente van 2017 moet verschijnen. Volgens Twitter-gebruiker WalkingCat zou de x86-emulator CHPE heten.

Windows-programma’s in Continuum

De emulatie ie bedoeld voor smartphones die gebuik maken van Continuum: hiermee kun je smartphone na het aansluiten van een beeldscherm en invoerapparatuur gebruiken als een pc. Een nadeeltje hierbij is dat momenteel alleen applicaties uit de Windows Store werken, normale Windows-programma’s kun je ook in de desktopmodus niet op een smartphone installeren. X86-emulatie lost dat op, want zo kun je normale Windows-programma’s wel op een ARM-processor draaien.

Bron: ZDNET

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Continuum, smartphones

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord