Microsoft werkt aan Windows Phone 8 update

Microsoft werkt aan een update voor Windows Phone 8. Deze kleine update voegt nieuwe functionaliteit toe aan Windows Phone 8 en lost een paar bugs op.

De update staat bekend onder de codenaam Apollo Plus. Het betreft een kleinere update, maar volgens The Verge zal Apollo Plus nieuwe functionaliteit aan Windows Phone 8 toevoegen die niet is te vinden in de eerste versie van het besturingssysteem. Verder zal de update een aantal bugs oplossen.

Momenteel moet de Windows Phone 8 smartphone worden gekoppeld aan de pc voor updates. Na installatie van de Apollo Plus update is dit echter niet meer nodig. Toekomstige updates worden daarna gewoon via het draadloze netwerk binnengehaald. Koppeling van de smartphone aan de pc is daarbij niet meer nodig.

Daarnaast wordt door Microsoft gewerkt aan verbeteringen in de audioweergave. Ook komt er een oplossing voor de wifi-standby-bug, waardoor wifi-verbindingen actief blijven als het toestel in de standby-modus springt. Voor sommige gebruikers is dit een vervelende bug. Gebruikte data wordt daarbij ten onrechte afgeschreven van de 3G-databundel, meldt Mobile Cowboys.

Apps van derden die draaien op smartphones met Android en iOS kunnen een melding geven aan gebruikers. Bijvoorbeeld als er nieuwe berichten op Facebook zijn geplaatst, of als er nieuwe content beschikbaar is. In Windows Phone 8 ontbreekt momenteel een dergelijk systeem voor apps van derden. Maar na de Apollo Plus update moet deze functionaliteit ook beschikbaar zijn voor Windows Phone 8.

Interessant voor zakelijke gebruikers is dat Microsoft werkt aan VPN-ondersteuning voor Windows Phone. Met VPN kan verbinding worden gemaakt met systemen op het werk. Tot nu toe ontbreekt de VPN-ondersteuning in Windows Phone 8, maar mogelijk wordt deze functionaliteit toegevoegd door de Apollo Plus update.

In februari 2013 zal Microsoft meer informatie bekendmaken over de Apollo Plus update tijdens de Mobile World Congress in Barcelona.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten