abonneren

'Microsoft werkt aan update voor Verkenner in Windows 10'

Microsoft werkt aan een nieuwe Verkenner voor Windows 10. Dat laat een ontwerper van het besturingssysteem weten op Twitter. Het is niet bekend hoe de nieuwe Verkenner eruit komt te zien of wat de nieuwe functies worden.

Dat zegt Microsoft-ontwikkelaar Peter Skillman op Twitter.
 

 

Complete update

Volgens Skillman werkt Microsoft aan "een complete update voor de Verkenner", maar hij wil niet zeggen wanneer die update er komt. Mogelijk komt die tijdens de grote zomer-update. Windows 10 krijgt dan een belangrijke update die veel nieuwe features met zich meebrengt.

 

 

 

Achterhaald ontwerp

De Verkenner is één van de onderdelen die in Windows 10 exact hetzelfde is gebleven als bij voorgaande Windows-versies. Gebruikers hadden daar kritiek op, omdat het ontwerp ietwat achterhaald is er niet in lijn met de rest van de nieuwe menu's in Windows 10. Ook missen er nog steeds functies waar gebruikers al lang om vragen, zoals tabbladen.

De nieuwe Verkenner zou de Universal Windows Apps-structuur krijgen, die ook andere applicaties gebruiken om Windows 10 zowel geschikt te maken op de desktop als op mobiele apparaten.

 

 

 

Huiverig

Toch is niet iedereen even gelukkig dat er een redesign aan zit te komen. Op Reddit zeggen gebruikers bijvoorbeeld dat de Verkenner nu goed werkt en dat een nieuwe UI alleen maar voor problemen kan zorgen. Met alle heisa rondom de Windows 10-upgrade kunnen we het daar ook niet mee oneens zijn...

 

 

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Verkenner, Windows