abonneren

Microsoft werkt aan smarthome-functie voor Windows 10

Microsoft is bezig met een onderdeel van Windows 10 waarmee het mogelijk wordt om slimme apparaten in het huis te bedienen. Er wordt volgens geruchten al zeker een half jaar aan de zogeheten smarthome-functionaliteit gewerkt.

Steeds meer apparaten worden 'slim' en zijn door middel van apps aan te sturen. We kennen al de smart-tv, smart-oven en smart-koelkast. Microsoft wil zich met Windows 10 ook gaan richten op 'smart living' en is volgens geruchten van Windows Central al bezig met het ontwikkelen van deze functionaliteit voor het besturingssysteem.

Home Hub

Het nieuwe onderdeel voor Windows 10 zou Home Hub gaan heten. Met deze functionaliteit wordt Windows 10 in feite het centrum van al je slimme apparaten, die vanuit het besturingssysteem bediend zouden kunnen worden. Het betreft een softwareonderdeel in het besturingssysteem, waarvoor geen aparte hardware voor nodig is.

De functionaliteit schijnt al voor de Windows 10 Anniversary Update in het besturingssysteem aanwezig te zijn. Gebruikers van het besturingssysteem zien er nog niet zo heel veel van, maar de spraakassistent Cortana zal er onderdeel van uitmaken. In de eerstvolgende grote update voor Windows 10 - de Creators Update - zal er waarschijnlijk meer functies terug te vinden zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Hub, windows 10