'Microsoft werkt aan Slack-concurrent Skype Teams'

Microsoft werkt vermoedelijk aan een concurrent op de chatdienst Slack, onder de naam Skype Teams. Eerder was er juist sprake van een overname van Slack door Microsoft.

De site MSPowerUser bericht over Skype Teams en heeft zelfs al screenshots in handen gekregen. Net zoals Slack werkt Teams met channels die in het teken staan van een bepaald onderwerp of project. Gebruikers kunnen ze zelf aanmaken en anderen in het kanaal uitnodigen. De layout van de software is daarbij vrijwel identiek aan Slack.

Skype Teams werkt echter met Threaded Conversations. Dat wil zeggen: gesprekspartners kunnen reageren op specifieke reacties van anderen, zodat het kanaal overzichtelijk blijft. Vergelijkbaar met het comment-systeem van Facebook, bijvoorbeeld. Uiteraard is er ook de mogelijkheid tot videobellen, een-op-een of met een hele groep. 

Geen overname

Ook wordt er gewerkt aan Office-integratie en tevens maakt het Bot Framework er deel van uit. Skype Teams moet duidelijk de go-to applicatie zijn voor alles wat met samenwerking te maken heeft. Microsoft overwoog eerder een miljardenovername van Slack. Uiteindelijk ging dat niet door, omdat de firma meer heil zag in het uitbouwen van van Skype voor dergelijke doeleinden.

Wanneer Skype Teams officieel aangekondigd wordt en wanneer de app klaar is voor gebruik, is niet duidelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: skype, slack