abonneren

Microsoft waarschuwt voor lek in Internet Explorer

Een gat in verschillende versies van Internet Explorer zorgt ervoor dat er gemakkelijk gerichte aanvallen op Windows-pc’s kunnen worden uitgevoerd. Microsoft heeft daarom een patch uitgebracht en adviseert deze zo snel mogelijk te installeren.

In eerste instantie heeft het beveiligingsgat alleen nadelige gevolgen voor gebruikers van Internet Explorer versie 8 en 9, laat Microsoft weten in een waarschuwing op zijn website. Toch kan de kwetsbaarheid – CVE-2013-3892 –  ook in latere versies worden misbruikt.

Microsoft raadt alle gebruikers daarom aan om een onlangs uitgebrachte patch te installeren, het beveiligingsniveau van de browser op ‘hoog’ te zetten en de functie Active Scripting uit te schakelen. Deze functie vindt u in Internet Explorer onder het menu Extra > Internetopties > Beveiliging > Aangepast niveau > Actief uitvoeren van scripts uitvoeren. Als laatste adviseert Microsoft om de nieuwste versie van Internet Explorer te installeren, om de kans op blootstelling aan de kwetsbaarheid te verkleinen.

Ondanks dat Microsoft’s maandelijke Patch Tueseday net achter de rug is, was deze nieuwe kwetsbaarheid volgens het bedrijf groot genoeg om een fix uit te brengen. Deze patches installeren niet automatisch, dus gebruikers moeten ze handmatig downloaden en installeren. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: Malware

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord