abonneren

Microsoft voorziet BSOD's van QR-codes in Windows 10

Insiders hebben in de nieuwste build van Windows 10 ontdekt dat Microsoft QR-codes heeft toegevoegd aan blue screens of death. Die kunnen gescand worden met een smartphone, waarna een site opent met meer informatie.

De code verwijst nu nog naar Microsofts algemene informatiepagina over blauwe schermen, maar de verwachting is dat de QR-code in de toekomst per specifieke foutmelding verschilt - en daarmee gerichter hulp kan bieden.

Daarmee lijkt er een einde te komen aan het overschrijven van foutmeldingscodes, die vaak behoorlijk lang en ingewikkeld kunnen zijn in het geval van een blue screen of death.

Anniversary Update

Microsoft heeft de functie verder nog niet aangekondigd, dus wat er verder mee gedaan wordt blijft nog even de vraag. Mogelijk worden de QR-codes straks onderdeel van de Anniversary Update.

Lees hier meer over de nieuwste Insider-build.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Bsod

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord