abonneren

Microsoft voldoet maar half aan eisen Google voor YouTube-app

Microsoft heeft na de strenge brief van Google vorige week de zelfgefabriceerde YouTube-app voor Windows Phone ge├╝pdatet, maar voldoet maar half aan Google's eisen daarvoor. Reclames worden nog altijd niet getoond.

Microsoft past op vraag van Google haar YouTube-app voor Windows Phone aan. De applicatie was volgens Google in strijd met haar Algemene Voorwaarden. De update vervult echter niet alle wensen van Google.

Microsoft lanceerde op 7 mei een zelfontwikkelde YouTube-app voor Windows Phone 8. Een week later dient Google een vordering tot staking in omdat de app in strijd was met de Algemene Voorwaarden. De YouTube-app van Microsoft blokkeerde advertenties en maakte het mogelijk om filmpjes te downloaden. Google eiste dat Microsoft de app uiterlijk 22 mei uit de Windows Phone Store zou halen. 

Microsoft ging gedeeltelijk op de eisen van Google in. Sinds gisteren staat er een aangepaste app in de Windows Phone Store. Filmpjes downloaden is niet langer mogelijk maar de app toont nog altijd geen advertenties.

Windows Phone-gebruikers die de YouTube-app eerder al gedownload hebben, zullen de downloadfuncties verliezen wanneer ze de update uitvoeren. Wie de app nu pas installeert, krijgt een versie zonder downloadmogelijkheden.

Microsoft beweert dat het de fout van Google is dat de advertenties niet getoond worden. Microsoft zou verschillende keren naar de nodige API’s gevraagd hebben om een YouTube-app te ontwikkelen die advertenties ondersteunt. Omdat ze die nog altijd niet gekregen heeft, gebruikt Microsoft de publieke YouTube API die geen advertenties ondersteunt.

Google geeft geen enkel ander platform de nodige API’s om YouTube-apps te ontwikkelen omdat het de apps liever in eigen beheer wil houden. Wie YouTube-fragmenten wil bekijken, moet dat volgens Google maar via de mobiele website doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: YouTube