abonneren

Microsoft voert productie Surface op

Microsoft is bezig met het opvoeren van de productie van Surface tablets. De tablet komt deze week ook in de winkel van derden te liggen, maar Nederlandse winkels vissen voorlopig nog achter het net.

De verkoopcijfers van de Surface zijn nog niet bekend, meldt Reuters. Mogelijk ziet Microsoft mogelijkheden om de tablet nog in december extra aan de man te brengen. Microsoft heeft nog niet gezegd in welke winkels de Surface straks ligt. De winkelketen Staples heeft gemeld dat de Surface vanaf vandaag bij hun te koop zal zijn.

De Surface tablets zijn momenteel nog maar mondjesmaat verkrijgbaar in een beperkt aantal Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De tablet ligt in Amerika en Canada in permanente en tijdelijke winkels van Microsoft, maar de Europeanen moeten de tablets nog steeds via internet bestellen. Wanneer de tablet in de Nederlandse winkels komt te liggen is niet bekend.

Momenteel is alleen de Surface RT verkrijgbaar. Deze tablet is uitgerust met Windows RT, dat speciaal is ontwikkeld voor het draaien met mobiele ARM-processors. Maar deze Windows-versie is niet compatibel met oude Windows-applicaties. De Surface met Windows 8 Pro draait met een Intel-processor en kan wel oude Windows-software draaien. Deze tablet kost in Amerika 899 dollar voor een 64 gigabyte versie, en wordt aanstaande januari verwacht. Reken voor de Europese markt maar hetzelfde bedrag in euro.

Microsoft heeft nu 31 permanente winkels in de Verenigde Staten en Canada. Het aantal tijdelijke winkels bedraagt in deze regio 34. Als je deze twee getallen bij elkaar optelt, dan kun je zeggen dat Microsoft nu 65 winkels heeft. Deze staan allemaal in Noord-Amerika. Ter vergelijking: Apple heeft momenteel wereldwijd bijna 400 winkels geopend.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: windows 8 pro

Nieuws headlines

Laatste reactie