abonneren

Microsoft vervangt Messenger door Skype

Van Dale kan binnenkort het werkwoord MSN'en uit het Nederlandse woordenboek schrappen. Skype heeft het gerucht bevestigd dat Windows Live Messenger wordt vervangen. Gebruikers van deze chatdienst worden naar Skype overgebracht.

De afgelopen dagen deed het gerucht al de ronde dat Windows Live Messenger door Skype zou worden vervangen. Dit is nu bevestigd door Skype op The Big Blog, waar de aankondiging staat dat Skype en Messenger worden geïntegreerd. Live Messenger wordt wereldwijd offline gehaald vanaf het eerste kwartaal van 2013. Een uitzondering wordt gemaakt voor China, waar Live Messenger voorlopig gewoon beschikbaar blijft.

Deze stap is op zich logisch omdat Microsoft een tijdje geleden Skype heeft overgenomen. Het viel eerder al op dat de online videobeldienst na installatie van Windows 8 ook direct is te vinden in het startscherm van de Windowsgebruiker. Terwijl Windows Live Messenger apart moet worden geïnstalleerd.

Vanaf de lancering van Skype 6.0 hebben gebruikers van Live Messenger automatisch een account bij Skype. Deze nieuwe versie van Skype is een paar weken geleden gelanceerd. Na installatie van de nieuwe Skype kunnen Live Messenger-gebruikers gewoon inloggen met hun Live Messenger account. Zo kunnen zij direct chatten en videogesprekken voeren met hun vrienden van Messenger, meldt Skype. Gebruikers van zowel Skype als Live Messenger kunnen hun accounts door Skype laten samenvoegen.

Volgens Skype zijn er ook een aantal voordelen voor Live Messenger-gebruikers om over te stappen. Zo biedt Skype ondersteuning voor alle platformen, waaronder de iPad en Android tablets. Een ander voordeel is dat via Skype ook videogesprekken kunnen worden gevoerd met Facebookvrienden. Ook noemt Skype de groepsvideogesprekken als een voordeel, maar gebruikers klagen dat dit niet gratis is.

Bron: Skype - The Big Blog

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Chatten, Videobellen, Windows Live Messenger, messengers

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord