abonneren

Microsoft verliest rechtszaak i4i

Microsoft heeft de rechtszaak tegen het Canadese softwarebedrijf i4i verloren. De Hoge Raad heeft unaniem besloten dat Microsoft patenten heeft geschonden waardoor het nu 300 miljoen dollar moet betalen aan i4i.

Het is een behoorlijk slepende kwestie, deze rechtszaak tegen i4i die de rechtszaak is gestart in 2008. Het gaat om een patent op 'custom-xml'. Code die Microsoft in Word 2007 had verwerkt. En dat had Microsoft dus nooit mogen doen, aangezien het Canadese bedrijf er patent op had.

In 2009 heeft Microsoft de custom-xml er al uitgehaald en in Office 2010 is het nooit verwerkt. In 2009 is Microsoft veroordeeld tot het betalen van 290 miljoen aan i4i. Het is echter in hoger beroep gegaan, omdat het Amerikaanse softwarebedrijf het niet eens was met de uitspraak.

Statement
Het hoger beroep heeft niet mogen baten, want nu heeft de Hoge Raad dus 300 miljoen opgelegd. Een vrij principiĆ«le uitspraak die laat zien hoe de Hoge Raad dit soort patenten interpreteert. En hoe het jurisprudentie toepast. 

Uiteraard is Microsoft het niet eens met de uitspraak. Het zegt dat de houder van een patent het slechts aannemelijk hoeft te maken dat de tegenpartij inbreuk maakt. Het mag duidelijk zijn dat de Hoge Raad het niet eens is met Microsoft. 

Hoger dan de Hoge Raad kan Microsoft niet gaan. Kortom: ze moeten 300 miljoen betalen aan i4i.

Bron:webwereld

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Office

Tags:

Laatste reactie