abonneren

Microsoft verhoogt opslagruimte voor OneDrive en Office 365

Gebruikers van de cloudopslagdienst OneDrive krijgen er meer opslagruimte bij. Voor thuisgebruikers verhoogt Microsoft de opslag van 7 GB naar 15 GB, zakelijke gebruikers mogen uitkijken naar een opslagcapaciteit van 1 TB.

> Lees ook: OneDrive, wat is er nieuw? 

Microsoft breidt de opslag voor OneDrive-gebruikers flink uit, de ruimte wordt meer dan verdubbeld waardoor de opslag naar 15 GB gaat. Volgens Microsoft hebben nu drie op de vier OneDrive-gebruikers minder dan 15 GB aan foto's opgeslagen op de computer, waardoor de verhoging van de opslagruimte juist die mensen tegemoet komt.

Gebruikers van de cloudversie van Microsoft Office - Office 365 - krijgen eveneens een verhoging van de opslagcapaciteit. Waar je voorheen bij Office 365 Home 20 GB opslagruimte kreeg, is dat nu verhoogd naar maar liefst 1 TB. Microsoft voert die verhoging door voor alle Office 365-gebruikers; zowel de thuisgebruikers als bedrijven krijgen die extra ruimte. In april liet Microsoft al weten de opslagcapaciteit van OneDrive for Business te verhogen naar 1 TB.

Prijsverlaging
Microsoft verlaagt ook de prijzen voor extra opslag. Voor 100 GB extra ruimte betaal je vanaf eind julie dan € 1,99 per maand, voorheen was dit € 5,99. Wil je 200 GB extra, dan is de prijs verlaagd van € 8,99 naar € 5,99 per maand.

De nieuwe wijzigingen worden stapsgewijs in juli 2014 doorgevoerd.

Lees ook:

> OneDrive for Business-gebruikes krijgen 1 TB opslag
> Microsoft verandert naam opslagdienst naar OneDrive

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord