Microsoft verhoogt opslagruimte voor OneDrive en Office 365

Gebruikers van de cloudopslagdienst OneDrive krijgen er meer opslagruimte bij. Voor thuisgebruikers verhoogt Microsoft de opslag van 7 GB naar 15 GB, zakelijke gebruikers mogen uitkijken naar een opslagcapaciteit van 1 TB.

> Lees ook: OneDrive, wat is er nieuw? 

Microsoft breidt de opslag voor OneDrive-gebruikers flink uit, de ruimte wordt meer dan verdubbeld waardoor de opslag naar 15 GB gaat. Volgens Microsoft hebben nu drie op de vier OneDrive-gebruikers minder dan 15 GB aan foto's opgeslagen op de computer, waardoor de verhoging van de opslagruimte juist die mensen tegemoet komt.

Gebruikers van de cloudversie van Microsoft Office - Office 365 - krijgen eveneens een verhoging van de opslagcapaciteit. Waar je voorheen bij Office 365 Home 20 GB opslagruimte kreeg, is dat nu verhoogd naar maar liefst 1 TB. Microsoft voert die verhoging door voor alle Office 365-gebruikers; zowel de thuisgebruikers als bedrijven krijgen die extra ruimte. In april liet Microsoft al weten de opslagcapaciteit van OneDrive for Business te verhogen naar 1 TB.

Prijsverlaging
Microsoft verlaagt ook de prijzen voor extra opslag. Voor 100 GB extra ruimte betaal je vanaf eind julie dan € 1,99 per maand, voorheen was dit € 5,99. Wil je 200 GB extra, dan is de prijs verlaagd van € 8,99 naar € 5,99 per maand.

De nieuwe wijzigingen worden stapsgewijs in juli 2014 doorgevoerd.

Lees ook:

> OneDrive for Business-gebruikes krijgen 1 TB opslag
> Microsoft verandert naam opslagdienst naar OneDrive

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: