abonneren

Microsoft verbiedt Apple-producten

Microsoft heeft een grote groep werknemers met onmiddelijke ingang verboden om Apple-producten aan te schaffen op kosten van het bedrijf. Macs en iPads worden verwijderd uit de bedrijfscatalogus, maar mogen nog wel door medewerkers zelf gekocht worden.

Het is niet ongewoon dat bedrijven alleen hun eigen producten promoten, ook onder de eigen werknemers. Zo worden Google-medewerkers voorzien van een gratis Android-telefoon en krijg je bij Apple een iPhone van de zaak. Ook Microsoft heeft Windows Phones uitgedeeld aan de eigen werknemers, maar bood tot nu toe via de interne bedrijfsdienst ook Apple-producten aan, zoals Macs en iPads. Een e-mail van de financiële directeur van de Sales, Marketing & Services Group binnen Microsoft maakt daar een einde aan.

De SMSG-afdeling van Microsoft beslaat 46.000 mensen wereldwijd. Hoewel de Apple-ban niet raar is, vergeleken met andere technologiebedrijven, rijst de vraag waarom er nu specifiek ingegrepen wordt. De e-mail geeft aan dat de aanschaf van Apple-producten al niet bijzonder hoog was, wat een dergelijke maatregel overbodig lijkt te maken. Wellicht loopt de maatregel vooruit op de introductie van Windows 8, en zullen de medewerkers daarbij een passend aanbod krijgen. Een andere mogelijkheid is dat de SMSG-afdeling, waar de salesvertegenwoordigers onder vallen, via een omweg toch zeer sterk beïnvloed wordt om eigen Microsoft-producten te gebruiken. Bij contacten met de buitenwereld is het logisch dat medewerkers producten van hun eigen bedrijf in gebruik hebben.

Bron: ZDNet

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord