abonneren

Microsoft toont per ongeluk specificaties Lumia 950 en 950 XL

Microsoft heeft per ongeluk een aantal afbeeldingen en de specificaties van de nieuwe Lumia 950 en 950 XL online gezet. De toestellen worden volgende week door Microsoft aangekondigd.
Het is voor het eerst dat Microsoft zelf gegevens over de telefoons bevestigt, al gingen er al wel veel geruchten rond over de nieuwe vlaggenschipmodellen van het bedrijf. De afbeeldingen verschenen op de Britse site van Microsoft, maar zijn inmiddels weer offline gehaald.

Schermen

Volgens de afbeeldingen en specificaties komen er twee modellen van de 950 uit: Een 'gewone' met een scherm van 5,2", en een XL-variant van 5,7". Beide toestellen hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels.

Ook hebben de toestellen een camera van niet minder dan 20 megapixels, en zit er standaard 32 GB opslagruimte op de telefoons.

Windows 10

De telefoons draaien zoals verwacht op Windows 10 Mobile, de mobiele variant van Microsofts besturingssysteem. Hoewel Windows 10 voor de desktop al eind juli uit kwam, werkt Microsoft nog hard aan de mobiele variant van het OS.

Microsoft geeft 6 oktober een grote presentatie, waarin het bedrijf met meer informatie over het mobiele besturingssysteem komt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Lumia, Windows 10 Mobile, Lumia 950 Xl, Lumia 950