Microsoft toont nieuw startmenu Windows 10 in actie

Als onderdeel van de aankomende Redstone-update voor Windows 10 werkt Microsoft onder andere aan een vernieuwd startmenu. Het bedrijf toont nu hoe dat er mogelijk uit komt te zien.

We zeggen 'mogelijk', omdat het nieuwe design nog niet vast staat. De bedoeling is dat Insiders er straks als eerste mee aan de slag mogen, om hun feedback er op los te laten. Het definitieve menu volgt dan later.

Het aangepaste startmenu zorgt er voor dat je niet meer apart op 'Alle apps' hoeft te klikken om een lijst met al je geïnstalleerde software te vinden. Deze komt namelijk direct tevoorschijn zodra je het startmenu opent. Wel zie je nog je meestgebruikte apps bovenaan staan. Als je wilt, kun je dat uitzetten.

Hamburgermenu

Ook nieuw is het 'hamburgermenu' aan de linkerkant van het startmenu. Hier vind je voortaan snelkoppelingen terug naar het instellingenscherm en de verkenner, als ook de optie om de computer uit te schakelen. Die zijn nu juist nog erg prominent aanwezig, je ziet ze als eerste zodra je het startmenu opent. 

De Redstone-update wordt naar verwachting in de komende zomerperiode uitgerold. Lees hier wat er zoal nog meer nieuw is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: redstone