abonneren

Microsoft test eigen smartphone

Microsoft werkt volgens Aziatische leveranciers aan een eigen smartphone. Het zou de volgende stap zijn van het bedrijf om eigen hardware te maken voor de software die het ontwikkelt.

Microsoft is volgens Aziatische leveranciers bezig met het testen van een zelf ontworpen smartphone. Eerder kwam Microsoft al met een eigen tablet genaamd Surface. Dat was al verrassend, omdat Microsoft normaal gesproken niet van dit soort hardware maakt.

Er gaan al geruime tijd geruchten dat Microsoft een eigen smartphone aan het ontwikkelen is. Het zou in lijn liggen met het ontwikkelen van eigen hardware voor de software waar Microsoft momenteel zo hard mee moet scoren. Zo zou het bedrijf de dingen meer in eigen hand houden.

Plan B

Toch zal de smartphone in eerste instantie waarschijnlijk niet in massaproductie gaan. Het zou eerder om een plan B gaan, zo melden bronnen van The Verge. Als Windows Phone 8 niet goed blijkt te verkopen, zou Microsoft sneller een noodgreep kunnen toepassen in de vorm van het presenteren van een eigen telefoon.

De smartphone van Microsoft zou een scherm hebben van 4 tot 5 inch en dat is ook meteen de enige vage spec die gemeld wordt door de bronnen. Steve Ballmer reageerde tegenover de Wall Street Journal op de geruchten. “We zijn blij om de feestdagen tegemoet te treden met Nokia, Samsung en HTC. Of we wel of niet plannen hadden voor iets anders, daar zou ik zeker geen commentaar op geven.”

Microsoft heeft op het moment met Windows Phone maar een marktaandeel van 2 procent.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie