Microsoft Surface tablet

Microsoft introduceert met de Surface en Surface Pro een eigen tablet. Het bedrijf opent hiermee de aanval op Apple. De Tablets zullen in eerste instantie alleen in de VS verkrijgbaar zijn.

Microsoft Topman Steve Ballmer introduceerde in Los Angeles op een snel en onverwacht georganiseerd evenement, tablets onder eigen merk met de naam Surface. Uiteraard krijgen de Surface-tablets Windows 8 als besturingsysteem.

De tablets hebben een langwerpig (breedbeeld)formaat scherm van 10,6 inch en een 3 mm dikke afdekking voor het scherm dat dient als toetsenbord met drukgevoelige aanraaktoetsen. Een soort smartcover met ingebouwd toetsenbord.  Er is ook een dikkere uitvoering van 5 mm, die dient als toetsenbord met bewegende toetsen.

De eenvoudige Surface is een tablet gebaseerd op het ARM-platform met Windows RT als besturingsysteem. De tablet is 9,3 mm dik en weegt 676 gram. Er zal een 32 en 64 GB-versie komen.

De Surface Pro krijg een Core i5 Intel Ivy Bridge-processor en een normale versie van Windows 8. Deze tablet weegt 903 gram en is 13,5 mm dik. Hier is er keuze tussen 32 GB, 64 GB en 128 GB opslagruimte.

De definitieve prijzen van de tablets zijn nog niet bekend. Wel dat die tussen de $ 350 en $ 500 voor de Surface en tussen $ 800 en $ 1300 voor de Surface Pro zullen zijn. De Surface zal direct na de introductie van Windows 8 uitkomen. De Surface Pro een paar maanden later.

Zie ook de promovideo:

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: