abonneren

Microsoft Surface RT tablets snel uitverkocht

De Microsoft Surface RT tablet lijkt goed te lopen in de voorverkoop van de Amerikaanse en Europese webwinkels. De tablet kan momenteel online niet meer snel worden geleverd omdat Microsoft door zijn eerste voorraden heen is, meldt Computerworld. Consumenten zullen zelf naar de winkel moeten als zij aanstaande vrijdag al graag een Surface RT tablet willen hebben.

In de Verenigde Staten was de Microsoft Surface RT vanaf vorige week dinsdag in de voorverkoop. De goedkoopste Surface RT, een 32 GB model zonder toetsenbord die in Amerika $ 499 kost, was afgelopen woensdag al niet meer direct te verkrijgen en heeft een levertijd van ongeveer drie weken. Vanaf afgelopen zaterdag hebben de 32GB en 64GB modellen met een Touch Cover een levertijd van een tot twee weken.

De Canadese, Franse, Duitse en Britse online-winkels waren ook al snel door hun voorraden heen. Ook daar duurt het een paar weken voordat er weer Surface RT's verkrijgbaar zijn.

Het is onduidelijk of de Surface RT nu daadwerkelijk als warme broodjes verkoopt. Microsoft heeft bij Aziatische fabrikanten tussen de 3 en vijf miljoen tablets besteld tijdens het vierde kwartaal. Hoeveel daarvan in de voorverkoop zijn is niet bekend.

In de Verenigde Staten en Canada heeft Microsoft naast de bestaande eigen winkels ook tijdelijke winkels ingericht voor het uitrollen van Windows 8, Windows RT en de Surface. Deze winkels worden pop-up stores genoemd. In de Amsterdamse Kalverstraat (nummer 101) zal vanaf 26 oktober aanstaande een tijdelijke Windows Brandstore verschijnen.

 

Bron: Computerworld

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets

Nieuws headlines

Laatste reactie