abonneren

Microsoft Surface Pro vanaf 30 mei te koop in Nederland

Dat de Surface Pro in mei in Nederland te koop zou zijn was al bekend. Nu is bekend geworden dat de definitieve datum 30 mei is. De tablet is inmiddels al te testen in de Brand Store in de Kalverstraat in Amsterdam.

 

Net als met de Surface RT heeft Microsoft nu ook weer de Brand Store in de Klaverstraat (nummer 101) ingericht om demonstraties te kunnen geven van de nieuwe tablet en hardware van zijn partners. De Brandstore is vooral gericht op het demonstreren van producten, maar in tegenstelling tot de vorige keer - met de Surface RT - kan men nu de producten ook kopen. De Surface Pro kan daar dus vanaf 30 mei dus ook worden gekocht. De Brand Store zal tot 9 juni open zijn.

 

MS Surface Pro

Specificaties Surface Pro

Anders dan de Surface RT, draait de Surface Pro niet op ARM-processors maar op de krachtigere Intel i5-processors. Hierdoor is het ook mogelijk om de complete versie van Windows 8 Pro te draaien (op de Surface RT draait Windows RT). Het scherm is 10,6-inch groot met een 16:9 beeldverhouding en 1920x1080 pixels. Via een Mini DisplayPort kunnen er zelfs 2560x1440 pixels worden weergegeven. De tablet is feitelijk een complete desktop inclusief usb 3-aansluiting. De tablet is wel iets dikker dan de Surface RT, is 14mm dik en weegt 910 gram (230 gram zwaarder dan de RT).

Review Surface Pro

De mannen van Hardware.info konden niet tot eind mei wachten en hebben de Surface Pro in de VS besteld zodat ze daar de onderstaande review van konden maken:

Prijs en beschikbaarheid Surface PRo

De tablet zal verkrijgbaar zijn via de Nederlandse Microsoft Store en in winkels als Media Markt, Saturn, Dixons, Mycom en Paradigit. Surface Pro is verkrijgbaar vanaf 886 euro voor de 32GB en 986 euro voor de 64GB (adviesprijs). Net als de Surface RT kun je voor de Pro kiezen tussen een Touch cover of een Type cover. De Touch en Type cover zijn los verkrijgbaar voor 119,99 euro en 129,99 euro.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Surface Pro

Nieuws headlines

Laatste reactie