abonneren

Microsoft Surface Pro vanaf mei te koop in Nederland

De Surface Pro tablet van Microsoft is vanaf eind mei in Nederland en België te koop. Daarnaast zal de tablet tegelijkertijd ook in andere Europese landen, Australië, Nieuw-Zeeland en Hong Kong uitkomen.

Microsofts Surface Pro is al uit in de VS maar nog niet in Europa waar alleen de Surface RT tablet uit is. Er gingen al geruchten dat de tablet wellicht in de zomer naar Europa zou komen en dat Nederland pas in een tweede ronde aan bod zou komen. Niet alleen komen de tablets dus eerder naar Europa, Nederland staat zelfs in het rijtje met Europese landen waar de Surface als eerste te koop is. De Surface Pro is de grote broer van de Surface RT en draait op een volledige versie van Windows 8 Pro en beschikt over krachtigere hardware waaronder Intel Core i-processoren.

Reclame Surface Pro in de VS

 

Microsoft: Groei door Surface-verkopen

De verkoop van de Surface RT zou tegenvallen maar wellicht dat de Surface Pro daar verandering in kan brengen. In de VS was hij in ieder geval op de eerste dag al uitverkocht maar dat zal ook aan de beperkte voorraad hebben gelegen. Dat is wellicht ook de reden waarom het zo lang duurde, aangezien de voorraden in de VS en Canada nu pas op peil zijn. Microsoft zelf gaf onlangs aan dat hun Entertainment Division waar de Xbox 360 en Surface onder vallen met 56% is gegroeid het afgelopen kwartaal en dat zou vooral toe te schrijven zijn aan de verkopen van de Surface-tablets.Microsoft Surface Pro

Surface Pro

Anders dan de Surface RT, draait de Surface Pro niet op ARM-processors maar op gewoon op de krachtigere Intel i5-processors. Hierdoor is het ook mogelijk om de complete versie van Windows 8 Pro te draaien (op de Surface RT draait Windows RT). Het scherm is 10,6-inch groot met een 16:9 beeldverhouding en 1920x1080 pixels. Via een Mini DisplayPort kunnen er zelfs 2560x1440 pixels worden weergegeven. De tablet is feitelijk een complete desktop pc inclusief usb 3-aansluiting. De tablet is wel iets dikker dan de Surface RT en is 14mm dik en weegt 910 gram (230 gram zwaarder dan de RT).

 

Beschikbaarheid Surface Pro

De Europese landen die de Surface Pro voor het einde van mei mogen verwelkomen zijn Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, en het Verenigd Koninkrijk.

Een prijs wordt niet genoemd maar aangezien de Surface Pro in de VS 899 dollar kost, kunnen we er wel vanuit gaan dat het in Nederland rond de 900 euro komt te liggen. De prijs is inclusief pen maar niet inclusief toetsenbord.

Wie de Surface Pro overweegt kan hieronder een videorecensie zien van onze collega’s van Hardware.info die de tablet uit de VS lieten overkomen:

Bron: Microsofts Surface blog

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Surface Pro