abonneren

Microsoft Surface Pro heeft Doornroosje-syndroom

Er zijn allerlei problemen met de Surface Pro van Microsoft. Meerdere gebruikers melden dat de Windows 8-tablet niet uit standby-modus kan worden hersteld.

De Surface Pro, een zakelijke variant van de onlangs in de Benelux gelanceerde consumententablet Surface RT, blijkt vlak na zijn lancering last te hebben van allerlei vervelende bugs. De tablet, die een krachtige processor heeft en klassieke Windows-programma’s kan draaien dankzij de aanwezigheid van Windows 8, ligt sinds korte tijd in de Amerikaanse winkels.

 

Microsoft heeft sindsdien al een keer moeten ingrijpen om bugs te repareren die de gebruikerservaring verpestten. Zo waren er problemen met de meegeleverde stylus en sloeg de automatische bediening voor de schermhelderheid bij sommige toestellen op hol.

Eerste reparaties een feit
Tijdens de laatste Patch Tuesday, een maandelijkse updateronde via Windows Update die veiligheidslekken en bugs repareert, verhielp Microsoft de bovengenoemde problemen. Maar na deze updates is een fout opgedoken die eigenaren van Surface Pro-tablets zo mogelijk nog meer ongemak bezorgt.

Sommige gebruikers melden dat de zakelijke tablet, met het kenmerkende klikbare toetsenbord, niet meer uit de standbymodus kan komen. De enige oplossing lijkt tot dusver om een harde reset uit te voeren.

Uit een forumbericht op Microsofts productforum blijkt dat het probleem mogelijk wordt veroorzaakt door de ingebouwde Wifi-adapter. Aleen het uitschakelen van de stroombesparende functie van die adapter lijkt soelaas te bieden. Uiteraard is dit maar een lapmiddel voor het echte probleem en volgens Softpedia zal Microsoft zo snel mogelijk een patch uitbrengen om het euvel te verhelpen.

Tegenvallende verkoop
De Surface Pro heeft ook met problemen te maken die niet met updates te verhelpen zijn. Zo ligt het batterijleven een stuk lager dan de Surface RT en klagen eigenaren bovendien over het feit dat Windows 8 een flink deel van de beschikbare opslagruimte opeist.

De verkoop van de Surface Pro valt voorlopig tegen, al zijn de verkoopscijfers van het toestel voorlopig beter dan die van de Surface RT, een consumentenvariant met ARM-processor die draait op Windows RT.

Tegen de zomer zou de Surface Pro ook op de Europese markt moeten arriveren, al is het nog niet duidelijk of ook België en Nederland bij de eerste landen zijn waar de Windows 8-tablet in de verkoop gaat.

Via: ZDNet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Surface Pro, Problemen

Laatste Vacatures