abonneren

Microsoft Surface Pro arriveert komende weken

Volgens een tweet van Microsoft is het verschijnen van de Surface Pro tablet slechts een kwestie van enkele weken. Deze tablet werkt met Windows 8 Pro 64-bits en is verkrijgbaar in twee varianten.

“Onderweg naar de fabriek om de Surface Pro te checken die van de band rolt...arriveert in de komende weken”, twittert Panos Panay, de general manager van de Microsoft Surface productlijn. Dit betekent dat de productie van de Surface Pro op schema ligt. De nieuwe tablet met Windows 8 Pro zou ongeveer 90 dagen na de Surface RT moeten verschijnen, meldt Cnet. De Surface RT werd afgelopen 26 oktober geïntroduceerd.

 

64-bits
De Surface Pro heeft een 10,6-inch touchsceen en werkt met een krachtige Intel Core i5-processor (Ivy Bridge) en Intel HD Graphics 4000. Deze processor wordt ook wel in laptops geplaatst. Het werkgeheugen bedraagt 4 gigabyte. Omdat deze tablet met Windows 8 Pro 64-bits werkt, kunnen hierop ook Windows 7 applicaties worden gedraaid. Daarmee is hij interessant voor de zakelijke gebruiker. De Surface Pro biedt ook ondersteuning voor bediening met de bijgeleverde pen.

Tot de overige specificaties behoren een beeldschermresolutie van 1.920 x 1.080 pixels en een mini-DisplayPort die de beelden streamt naar externe schermen met een resolutie tot 2.560 x 1.440 pixels. De tablet is voorzien van wifi, bluetooth 4.0, twee 720p camera's aan de voor- en achterkant, een microfoon, usb 3.0, microSDXC, en een aansluiting voor een headset.

Batterijduur
Over de batterijduur is op de productpagina van de Surface Pro nog niets te vinden, behalve dat de accu een capaciteit heeft van 42 W-h. Deze is vergelijkbaar met die van de iPad die maximaal 10 uur met een batterijlading werkt. De Surface Pro zal echter een kortere batterijduur hebben, volgens geruchten slechts 4 uur. Dit komt doordat de krachtige Intel processor meer energie gebruikt dan de ARM-processors die in andere tablets als de iPad en de Surface RT worden geplaatst.

De Surface Pro is verkrijgbaar in twee versies. De 64 GB versie kost 899 dollar, en de 128 GB versie 999 dollar. Deze prijzen zijn zonder Touch Cover. Waarschijnlijk zal de tablet ook naar Europa worden verscheept in landen waar de Surface RT te koop is. Dat zijn onder andere Frankrijk en Duitsland. Of en wanneer de Surface Pro in Nederland verschijnt is niet bekend.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Surface Pro, tablets

Laatste reactie