abonneren

Microsoft Surface levert mooie winstmarge

Wat levert de Microsoft Surface op? Het onderzoeksbureau IHS schroefde de 32 gigabyte versie open, en maakte een schatting hoeveel de onderdelen bij elkaar kosten.

Het is altijd fascinerend om te zien hoe anderen hun gloednieuwe tablets uit elkaar schroeven. Het onderzoeksbureau IHS deed dit met de Microsoft Surface 32 GB om te bekijken wat de kosten zijn om deze te maken. IHS onderzocht daarbij eerst het model zonder Touch Cover. In de Verenigde Staten wordt deze Windows 8 tablet verkocht tegen een winkelprijs van 499 dollar.

IHS schat de kosten van de componenten die worden gebruikt bij de fabricage van de Surface 32 GB op 271 dollar. De belangrijkste componenten hierbij zijn de Tegra 3 processor van Nvidia en het beeldscherm en geheugenchips van Samsung. Mogelijk koopt Microsoft overigens geheugenchips van meerdere toeleveranciers.

Ook de componenten van de optionele Touch Cover werden bekeken. Met de Touch Cover kan de Surface worden bediend. De kosten van de Touch Cover worden geschat op slechts 16 dollar en levert bij een winkelprijs van 120 dollar een leuke winstmarge op. Dit geldt heel vaak voor bijgeleverde accessoires, denk daarbij aan de beschermhoesjes voor smartphones en tablets, en de Touch Cover is hierbij geen uitzondering.

De duurdere modellen worden overigens inclusief de Touch Cover verkocht en hebben een hogere opslagcapaciteit. De hogere opslagcapaciteit maakt de duurdere modellen ook een stuk interessanter, omdat het Windows besturingssysteem met zo'n twintig gigabyte een behoorlijk groot deel van de opslagruimte inneemt.

Ook de componenten van de iPad mini zijn door IHS nader bekeken. Deze levert met een Amerikaanse winkelprijs van 329 dollar veel minder winstmarge op. De fabricagekosten van dit kleine tablet van Apple worden geschat op 188 dollar.

Bron: AllThingsD

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets