abonneren

Microsoft Surface 2 komt op 21 september

Microsoft gaat op 23 september zijn nieuwe Surface-tablet introduceren. Deze Surface 2 komt in twee kleuren, zwart en wit. Het eerste model was alleen in zwart verkrijgbaar. Volgens ingewijden draait de Surface 2 op Windows RT 8.1 en heeft Microsoft expres de toevoeging RT in de productnaam laten vallen.

Volgens de geruchten draait de Surface 2 op een nVidia Tegra 2 en is hij wederom uitgerust met een 1080p-tablet. De accu zou voldoende capaciteit moeten bieden voor een autonomie van acht uur en naast de normale Touch- en Type-covers komt er een Power-cover met ingebouwde accu voor extra autonomie. Het gewicht en de afmetingen zouden ongewijzigd zijn ten opzichte van de Surface RT. Wel is er een extra kickstand ingebouwd zodat het apparaat niet alleen in landschapsstand maar ook in portretmodus rechtop geplaatst kan worden. De Surface Pro 2 krijgt een Haswell-cpu en 8 GB ram-geheugen.

Of de Surface 2 ook vanaf 23 september in Nederland te koop is, is nog niet duidelijk. Microsoft houdt de persaankondiging in New York. Vorig jaar moesten we in Nederland enige maanden wachten tot de Surface RT (en Surface Pro) hier te koop waren.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Surface 2

Laatste reactie