abonneren

Microsoft: support Vista stopt nu

Microsoft stopt nu al met de algemene ondersteuning van Windows Vista. Vijf jaar na verschijning ziet Microsoft er geen heil meer in om nog service-packs of nieuwere versies van Internet Explorer uit te brengen voor het beruchte OS.

Wees gerust: beveiligingsupdates zal het Amerikaanse softwarebedrijf nog wel uitbrengen voor Vista. In elk geval tot 2017. Echter: mainstream support stopt wel. En dat geldt voor alle versies.

Gebruikers van Vista zullen geen nieuwe features meer krijgen. Denk aan Mediaplayer-updates of nieuwe versies van Internet Explorer. Dat kan vervelend zijn. Zeker gezien het feit dat Vista relatief kort ondersteuning heeft genoten van Microsoft. Gebruikers van XP krijgen nog tot 2014 support in de vorm van beveiligingsupdates. Tot 2009 kreeg XP nog extra features en volle support. Dat is bijna acht jaar volledige ondersteuning en 13 jaar beveiligingsupdates. Vista heeft vijf jaar volledige support en tien jaar beveiligingsupdates.  

De opvolger van XP is één van de minst succesvolle besturingssystemen van Microsoft. Veel gebruikers kampten met driverproblemen en een trage machine door de nieuwe interface die veel meer geheugen vrat dan XP. Vandaar dat veel pc-gebruikers bij XP zijn gebleven; één van de grootste successen van Microsoft. Windows 7 heeft bijzonder veel goedgemaakt voor de Amerikanen. Het systeem wint nog steeds enorm veel harten van gebruikers. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Software

Tags: Vista