abonneren

Microsoft stopt project om Android-apps naar Windows 10 te porten

Microsoft stopt met het programma om Android-apps te porten naar Windows 10 Mobile. Het bedrijf trekt de stekker uit 'Project Astoria', waarmee apps één op één waren over te zetten. Het blijft voorlopig nog wel werken aan een port van iOS-apps naar Windows Mobile.
Dat laat Microsoft weten in een blogpost.

Verwarrend

De reden dat het bedrijf stopt met het project is omdat 'het verwarrend is voor ontwikkelaars om 2 projecten te hebben'. Naast Astoria om Android-apps te porten is er ook Project Islandwood, waarmee iOS-apps kunnen worden overgezet. Volgens Microsoft hebben ontwikkelaars vooral behoefte aan één techniek om mee te werken.

Project Islandwood

Microsoft raadt Android-ontwikkelaars aan om naar Project Islandwood te kijken, omdat er veel overeenkomsten in zitten. Ook kunnen ze gebruik maken van Project Xamarin, een nieuw platform waarmee zij apps native kunnen laten draaien op zowel Windows 10 als op Android en iOS.

Verwacht

Het is niet heel verrassend dat Microsoft definitief de stekker uit Astoria trekt. Vorig jaar viel het al op dat er amper meer werk werd verricht aan het programma, en Microsoft hulde zich in stilzwijgen.

Microsoft wil het voor ontwikkelaars makkelijker maken om apps te bouwen voor Windows 10 Mobile, onder andere door één universele architectuur te maken voor zowel het mobiele besturingssysteem als dat op de desktop. De projecten om Android- en iOS-apps geschikt te maken voor Windows 10 hoorde daar ook bij.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Android, Windows 10 Mobile, project islandwood, project astoria, porting