Microsoft stopt eindelijk met automatische herstarts in Windows 10

Je zou er bijna een ander besturingssysteem voor op je pc zetten: het automatisch installeren van updates en het bijbehorende herstarten in Windows 10. Maar het lijkt erop dat die hatelijke feature eindelijk verleden tijd is.

Lees ook: Upgraden naar Windows 10 kan nog steeds via deze omweg

Op die manier kan het niet meer gebeuren dat je opeens een noodgedwongen restart moet uitvoeren tijdens het spelen van je favoriete game of als je een harde deadline moet halen. Het is trouwens niet eens alleen het praktische aspect dat gebruikers tegen de borst stuitte, ook het kinderachtige bij de hand nemen vonden veel gebruikers vervelend. 

 

Snooze

Het lijkt er nu op dat Windows 10-gebruikers vanaf de Creators Update nog wel gewoon updates op irritante momenten doorgepusht krijgen, maar dat het negeren van waarschuwingen niet meer leidt tot een 'Dan doe ik het zelf wel'-actie van Microsoft. In plaats daarvan krijgen gebruikers de keuze tussen Nu herstartenEen tijdstip kiezen of Snooze. Vooral dat laatste zal de uitslapers onder ons mooi in de oren klinken. 

 

 

Niks doen

Zelfs als je niets doet - dus niet op Snooze klikt en wacht tot de pop-up verdwijnt - krijg je nog steeds geen herstart door je keel gedrukt. Ook lijkt er geen limiet te zitten aan het aantal keren dat je kunt snoozen. Na 35 dagen verdwijnt de snooze-button, maar maakt hij plaats voor een Remind me tomorrow-knop. 

Dat het installeren van de nieuwste updates de veiligheid van je pc toekomt, dat blijft natuurlijk waarheid als een koe. Vanaf de Creators Update hoef je echter niet meer je deadline te missen, je game te onderbreken of op welke andere manier dan ook te stoppen waar je mee bezig bent, alleen maar omdat Microsoft zijn updatewoede wil botvieren. 

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, automatisch, updates