abonneren

Overgang naar Unified Update Platform voor Windows 10 gestart

Microsoft is de overgang gestart naar een nieuwe manier van het aanbieden van Windows 10-updates, het Unified Update Platform. Daardoor komen er een poosje geen nieuwe Insider Builds uit.

Het Unified Update Platform moet ervoor zorgen dat updates efficiënter worden uitgedeeld. Doordat voortaan enkel de onderdelen worden gedownload die noodzakelijk zijn voor de pc in kwestie, kunnen de updates tot 35 procent kleiner worden. Voorheen was iedere Windows-update voor iedere Windows-pc even groot. 

Mobile

Het nieuwe distributieplatform biedt ook voordelen voor Windows 10 Mobile-gebruikers. Die hoeven voortaan niet meer allerlei losse updates te downloaden wanneer ze een poosje achterlopen, maar kunnen in één keer up-to-date worden gebracht. UUP moet uiteindelijk ook IoT-apparatuur en HoloLens van updates gaan voorzien.

> Lees ook: Unified Update Platform: hoe werkt dat precies?

2017

Insiders krijgen als eerste met het Unified Update Platform te maken. De bedoeling is dat reguliere Windows 10-gebruikers er de vruchten van plukken zodra de Creators Update begin 2017 arriveert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows 10, UUP

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord