Microsoft Socl: sociaal netwerk voor studenten

Microsoft heeft in navolging van Facebook, Twitter en LinkedIn ook een eigen sociaal netwerk geïntroduceerd. Het sociale netwerk is ontwikkeld door Microsoft's FUSE Labs en draagt de naam Socl. Microsoft benadrukt dat Socl niet bedoeld is als concurrent voor de bestaande sociale netwerken.

Socl is vooral bedoeld voor studenten, net zoals Facebook in zijn eerste jaren, maar het is niet de bedoeling dat Socl een concurrent wordt voor de bestaande sociale netwerken. Microsoft is voor de ontwikkeling van Socl de samenwerking aangegaan met een drietal universiteiten, die van Washington, Syracuse en New York. 

So.cl: sociale zoekmachine

Microsoft wil met Socl sociaal netwerken combineren met zijn zoekmachine, zodat studenten makkelijker interessante webpagina's kunnen vinden en delen met elkaar. De softwaregigant is zich ervan bewust dat Socl geen mensen weg zal trekken bij de sociale netwerkkoning Facebook en maakt het daarom mogelijk om Socl te integreren met deze sociale netwerksite. Interessant is dat Microsoft met geen woord rept over Google+, dat net als Socl een sociaal netwerk met zoekmogelijkheden combineert. Socl maakt uiteraard gebruik van Microsoft's zoekmachine Bing.

Visuele montages en video-partys

Gebruikers van Socl worden gemotiveerd om 'mooie' posts te plaatsen door verschillende internetlinks te verzamelen. Deze worden dan als visuele montage getoond. Voor bewegende content is er de 'video party'-functionaliteit. Wie nieuwsgierig is kan op So.cl een kijkje nemen en inloggen met zijn Facebook- of Windows Live-account; je komt dan op de wachtlijst te staan voor een invite.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: sociale netwerken, socl