Microsoft sluit deal met aartsvijand Opera

© CIDimport

Microsoft sluit deal met aartsvijand Opera

Geplaatst: 17 juni 2010 - 06:06

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

Microsoft heeft een deal gesloten met de Noorse browsermaker Opera, tot voor kort een gezworen vijand van de softwaregigant. De deal houdt in dat Opera de zoekmachine van Microsoft, Bing, als zoekmachine zal gaan toevoegen.Opera heeft meteen de daad bij het woord gevoegd: in de nieuwe Opera 10.60-bèta is Bing al in het lijstje van zoekmachines terug te vinden. De deal betekent overigens niet dat Bing ook meteen de standaardzoekmachine van Opera wordt: die positie blijft voorbehouden aan Google.Toch is dit een interessante ontwikkeling, omdat Opera en Microsoft altijd ruzie met elkaar gehad hebben. Opera was het eerste bedrijf dat destijds klaagde over de bundeling van Windows en Internet Explorer, wat uiteindelijk heeft geleid tot het onlangs geïntroduceerde keuzescherm.Bing wordt nog steeds niet gebruikt door Firefox. De zoekmachine van Microsoft is wel te gebruiken in Apple's Safari en Google's Chrome.

Microsoft heeft een deal gesloten met de Noorse browsermaker Opera, tot voor kort een gezworen vijand van de softwaregigant. De deal houdt in dat Opera de zoekmachine van Microsoft, Bing, als zoekmachine zal gaan toevoegen.

Opera heeft meteen de daad bij het woord gevoegd: in de nieuwe Opera 10.60-bèta is Bing al in het lijstje van zoekmachines terug te vinden. De deal betekent overigens niet dat Bing ook meteen de standaardzoekmachine van Opera wordt: die positie blijft voorbehouden aan Google.

Toch is dit een interessante ontwikkeling, omdat Opera en Microsoft altijd ruzie met elkaar gehad hebben. Opera was het eerste bedrijf dat destijds klaagde over de bundeling van Windows en Internet Explorer, wat uiteindelijk heeft geleid tot het onlangs geïntroduceerde keuzescherm.

Bing wordt nog steeds niet gebruikt door Firefox. De zoekmachine van Microsoft is wel te gebruiken in Apple's Safari en Google's Chrome.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten