abonneren

Microsoft Security Essentials blijft ondermaats

AV-Comperatives en AV-Test.org testen Microsoft Security Essentials en het pakket blijkt al maanden ondermaats te scoren. Nu komt het beveiligingspakket van Microsoft ook slecht uit de test van MRG Effitas. Eén pakket scoort maar slechter dan het beveiligingspakket van Microsoft.

MRG (malware research group) Effitas is een onafhankelijk Brits bedrijf dat onderzoek doet naar it-beveiliging. Het bedrijf  testte een 17-tal virusscanners onder Windows 7 (SP1) en ook in die test bungelt Microsofts Security Essentials onderaan. Het beveiligingspakket van Microsoft liet 17% van de 585 actuele malware-bestanden door die losgelaten werden op computers waarop een van de scanners geïnstalleerd stond. Er waren drie momenten waarop een virusscanner kon scoren: tijdens het bezoeken van een kwaadaardige url, het downloaden van de malware en het openen van de malware. Er werd ook gekeken in hoeverre er actie gevraagd werd van de gebruiker. Dus bij 100% scores kan het zijn dat het ene pakket toch hoger staat in de tabel omdat het zonder tussenkomst van de gebruiker de malware tegenhield. Hierdoor scoorde Avast bijvoorbeeld lager terwijl die wel 100% tegenhield.

MRG Effitas grafiek virusscanners

AVG heeft opvallend vaak input van de gebruiker nodig in vergelijking met andere pakketten

MRG Tabel

Vier van de 17 behalen een perfecte score in de test van MRG Effitas

 

Aanvullend pakket Malwarebytes scoort goed

Kaspersky, Emsisoft en SoftSphere kwamen als beste uit de test.  maar is een pakket waarvoor betaald moet worden. SUPERAntiSpyware scoorde slechter dan Microsoft Security Essentials (meer dan 41%) maar is een aanvullend pakket, net als Malwarebytes die juist een opvallend goed resultaat neerzette. Wat nog wel gezegd moet worden is dat Micrsoft Security Essentials natuurlijk gratis is en een antiviruspakket van bijvoorbeeld Kaspersky niet.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Security

Tags: security essentials, Antivirus, beveiliging