abonneren

Microsoft Security Essentials 4.0 is uit

Microsoft heeft versie 4 van de Windows beveiligings-software Security Essentials uitgebracht. De gratis virusbeschermer, anti-malware-service en firewall is in 32-bit- zowel als 64-bit-uitvoering beschikbaar in vele talen waaronder Nederlands.

Microsoft slaat versie 3 over. De gratis software is beschikbaar voor Windows XP, Vista en 7. Het grote voordeel van deze Microsoft-software is dat het uitstekend integreert met Windows, je hebt er geen omkijken naar en niet onbelangrijk, het is gratis. Toch scoort het niet bijzonder goed in vergelijkende tests. Volgens Microsoft betreft het een normale reguliere update die als belangrijkste verbeteringen betere prestaties en een vereenvoudigde gebruikersinterface biedt. We vermoeden dat versie vier ook geschikt gemaakt is voor Windows 8 maar daarover zwijgt Microsoft vooralsnog.

De software is op de Microsoft-site te downloaden voor legale Windows-gebruikers. Let er voor installatie op dat er niet nog een andere virusbeschermer geïnstalleerd is. Bestaande gebruikers van versie 2 zullen de nieuwe versie ook automatisch via Windows update aangeboden krijgen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags: security essentials