abonneren

Microsoft schrapt Nokia-tablet met Windows RT

Na de productiestop voor de Surface 2 maakt Microsoft ook een eind aan zijn andere ARM-tablet. De Lumia 2520 van het opgekochte Nokia wordt niet meer gemaakt, laat de Windows-maker weten aan PCM.

To read this story in English, click here.

Microsoft is vorige week al gestopt met de productie van zijn eigen ARM-tablet: de Surface 2. Dat device was zo’n beetje de laatst overgebleven Windows-tablet met een ARM-processor in plaats van een Intel-chip. Op dat device draait dan Windows RT, wat een aparte uitvoering is van Windows 8 die dan geen reguliere pc-programma’s kan draaien.

 

Laatste der RT-tablets

Nu antwoordt Microsoft op vragen van PCM dat de Lumia 2520 van het overgenomen Nokia ook niet meer wordt geproduceerd. Die tweede ARM-tablet met Windows RT is niet meer. Een half jaar geleden liet een medewerker van Microsoft zich op een persbijeenkomst ontvallen dat de 4G-tablet van Nokia uit productie zou zijn, maar dat is toen officieel tegengesproken. “De Lumia 2520 is nog niet uit productie. Het is exclusief leverbaar bij BCC in Nederland. Het device heeft 4G en adresseert daarmee een speciale behoefte”, luidde de officiële reactie toen.
 

De Lumia 2520 is uiteindelijk wel geschrapt, aldus de nieuwe reactie op verse vragen van PCM. Wanneer de productie van de ARM-tablet exact is stopgezet, laat Microsoft niet weten. “Een exacte datum van het einde van de productie is niet beschikbaar.” Wel benadrukt het bedrijf dat er nog wordt gewerkt aan een update voor Windows RT, het besturingssysteem op de Surface RT, Surface 2 en Lumia 2520. Het is niet bekend of Microsoft überhaupt nog met een nieuwe ARM-tablet komt.
 

Goedmakertje met backporten

De aankomende update voor Windows RT betreft dan het overhevelen (backporten) van enkele functies van Windows 10 naar het van 8.1-afgeleide RT. Huidige ARM-tablets met Windows krijgen namelijk géén upgrade naar Windows 10. In 2012 heeft Microsoft hetzelfde gedaan met smartphones die Windows Phone 7 en 7.5 draaiden. Die toestellen kregen geen upgrade naar Windows Phone 8 maar in de gedaante van versie 7.8 wel enkele features van de opvolger.

 

Geschreven door: Jasper Bakker op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: lumia 2520