}
abonneren

Microsoft schrapt .doc-extensie in Outlook 2013

Met de komst van Outlook 2013 verdwijnen de bestandsformaten .doc en .xls. Bestanden met deze extensies waren de standaard voor Office 97 tot en met Office 2003. Ze zullen niet langer worden ondersteund door Microsoft.

Microsoft heeft besloten om de nog steeds gebruikte bestandsformaten .doc en .xls te laten verdwijnen. In Outlook 2013, dat in het eerste kwartaal van 2013 moet uitkomen, zullen ze niet meer ondersteund worden.

Volgens Microsoft worden de oude bestandsformaten van Word en Excel niet meer door de massa gebruikt. Ook de importeerfunctie van .doc- en .xls-bestanden verdwijnt in de nieuwe Office-versie.

De oude bestandsformaten van Office worden vanaf Outlook 2013 geheel vervangen door de formaten .docx en xlsx. CSV-bestanden en PST-bestanden blijven wel ondersteund in de nieuwe versie, die onderdeel uitmaakt van Office 2013.

‘U voelt niets’

Andere Outlook-functies die verdwijnen zijn het importeren van Outlook Express archieven en ACT! Contact Manager-bestanden en losse beheerinstellingen VPN en Dialup. Ook de kalenderfunctie is niet meer door te zetten naar Office.com.

De Offline-functie zal ook ophouden te bestaan. Gebruikers die deze functie nog gebruiken krijgen tijdens de installatie van 2013 een upgrade naar de ‘Cached Mode’. Microsoft denkt er weinig verandert voor gebruikers door deze fucties te schrappen.

 

Bron: Webwereld

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Office

Tags: Ondersteuning, Outlook 2013, .doc, .docx, .xls

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI