Microsoft raadt gebruik Chrome af in nieuwe notificatie Windows 10

Microsoft wil meer Windows 10-gebruikers aan Edge helpen en komt dan ook met een pop-up in het besturingssysteem, dat in de taakbalk tevoorschijn komt zodra Chrome gestart wordt.

Daarvan is online een screenshot opgedoken, waarna Microsoft het nieuws bevestigde aan VentureBeat.

Bij het accupercentage-icoontje in de taakbalk is de volgende boodschap te zien: "Door Chrome gaat je accu sneller leeg. Gebruik Microsoft Edge om 36 procent langer te kunnen browsen". 

Een woordvoerder van Microsoft zegt dat dergelijke notificaties Windows 10-gebruikers moet overhalen om alles uit hun nieuwe besturingssysteem te halen. "Maar je kunt natuurlijk ook gewoon andere standaard browsers en zoekmachines instellen," aldus het bedrijf.

Test

Microsoft baseert zich daarbij overigens op een test die vorige maand is uitgevoerd. Daarbij werden verschillende browsers op een rij gezet, en zou Edge de energiezuinigste zijn. Volgens de makers van Opera klopte daar niets van en waren de onderzoeksmethoden van Microsoft te vaag om serieus te nemen.

Men kwam daarop zelf met een test, waaruit bleek dat juist Opera de minst grote aanslag op je accu pleegt. Beide bedrijven zijn het er in elk geval over eens dat Chrome relatief veel energie vreet in vergelijking met andere browsers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: chrome, edge