abonneren

Microsoft presenteert Windows Phone 8

Microsoft heeft tijdens een persbijeenkomst in San Francisco nieuwe functies onthuld van Windows Phone 8. De eerste smartphones met Windows Phone 8 worden komend weekend in Europa verwacht van de fabrikanten Nokia, Samsung en HTC.

Microsoft heeft het startscherm van Windows Phone vernieuwd. Het startscherm bestaat nu uit kleine, middelgrote en grote tegels waarin de apps zijn ondergebracht. De apps kunnen live informatie bevatten, bijvoorbeeld het laatste nieuws, het weerbericht, de tijd of foto's.

Lock screen
Nieuw is het naar eigen smaak inrichtbare lock screen. Als het aanraakscherm op slot wordt gegooid, dan kan deze informatie weergeven van apps. Bijvoorbeeld de nieuwe updates van contacten op Facebook, foto's, nieuws of gewoon de tijd en datum. Zo hoeft de gebruiker de telefoon niet van het slot te halen om bepaalde informatie te bekijken.

Integratie Skype
Apps als Facebook en Twitter hebben een update gekregen met Windows Phone 8. Een prominente plek heeft Microsoft gereserveerd voor Skype, dat een tijdje terug door de softwaregigant werd overgenomen. Deze app is geïntegreerd met het besturingssysteem en staat altijd aan, zodat nieuwe berichten en gesprekken direct worden weergegeven. Microsoft zegt dat dit niet belastend is voor de accu.

Populairste apps
Andere apps worden binnenkort verwacht, waaronder PayPal. Volgens Microsoft zijn nu 46 van de 50 populairste apps beschikbaar voor het Windows Phone besturingssysteem. Een van de top apps is Pandora, waarvan Windows Phone 8 gebruikers een jaar lang gratis gebruik mogen maken. Rond de 120.000 apps zijn nu beschikbaar voor Windows Phone.

Datagebruik
Een interessante toevoeging is de functie Data Sense, waarmee het datagebruik van de smartphone in de gaten wordt gehouden. Met Data Sense worden webpagina's automatisch kleiner gemaakt met een compressietechniek, zodat de hoeveelheid data wordt gereduceerd. Daarnaast krijgt de gebruiker onderweg een seintje als er een wifi hotspot in de buurt is. Als de maandelijkse datalimiet wordt bereikt, dan kan Data Sense automatisch een poging doen om het dataverbruik te verminderen.

Kids Corner
Ouders kunnen de kosten van het smartphonegebruik ook verminderen met de functie Kids Corner. Hiermee kunnen zij een virtuele speelhoek voor de kinderen maken door apps te kiezen die de kleintjes mogen bekijken. Zo kunnen kinderen ervan worden weerhouden om aankopen te doen of te e-mailen.

Synchronisatie via SkyDrive
Een van de meest interessante functies is misschien wel dat het nu mogelijk is om alle apparaten te synchroniseren die van Windows 8 zijn voorzien. Windows Phone 8 is voorzien van de online opslagservice SkyDrive, net als bij de andere versies  van dit besturingssysteem. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld zijn mail en bestanden als foto's via SkyDrive eenvoudig synchroniseren zodat deze op ieder apparaat direct toegankelijk zijn. Daarvoor is wel een account bij Microsoft vereist.

De eerste toestellen met Windows Phone 8 zijn vanaf aanstaande weekend in Europa verkrijgbaar.

Bron: Tech Hive

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Windows Phone

Tags: smartphones

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord