abonneren

Microsoft plant geen Windows Phone 7-tablets

Voorlopig hoeven we geen tablets met Windows Phone 7 te verwachten. Microsoft heeft zijn partners laten weten dat het gloednieuwe mobiele besturingssysteem niet gebruikt mag worden op apparaten met een schermdiagonaal groter dan 4,3 inch.Greg Sullivan, productmanager bij Microsoft, is van mening dat Windows Phone 7 niet geschikt is voor tablets.
Hij is overtuigd van het (volledige) Windows 7-besturingssysteem als basis voor webtablets, omdat dit besturingssysteem gericht is op netwerk- en printfunctionaliteit en met randapparatuur kan praten.

Wel is inmiddels duidelijk dat Microsoft zich op een 'low power'-variant van Windows gaat richten. Deze variant zal dan op tablets moeten draaien. Hoeveel dit systeem op de desktopversie van Windows 7 gaat lijken is niet duidelijk, maar de tactiek heeft wat weg van Windows 7 Starter voor netbooks. Ook zou deze variant gebaseerd kunnen worden op Windows Compact Embedded, de Windows-variant die op dit moment voornamelijk in embedded en automotive producten gebruikt wordt.

 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Software

Tags:

Laatste reactie