Microsoft opent Socl voor publiek

Microsoft heeft Socl opengesteld voor het grote publiek. Op deze nieuwe sociale media website kunnen mensen foto- en videocollages maken en interesses met elkaar delen. De website lijkt daarmee een concurrent van Pinterest te zijn. Socl verkeert momenteel nog in de betafase.

Socl is een onderzoeksproject van Microsoft Research FUSE Labs en begonnen als experiment. De sociale mediasite was eerst alleen beschikbaar voor een kleine groep testers, maar nu kan iedereen met een Facebook- of Microsoftaccount zich inschrijven en feedback geven, meldt Nu.nl. Een apart account voor Socl zelf is dus niet nodig.

Concurrent
In november 2011 waren al eens screenshots van Socl te zien, maar sindsdien is het ontwerp flink aangepast van een Facebook-achtige naar een meer beeldgeoriënteerde site. Socl lijkt nu vooral een concurrent te zijn voor sociale mediasites als Pinterest.

Persoonlijke pagina
Gebruikers kunnen voor hun persoonlijke pagina bij Socl kiezen voor twee of drie kolommen. Bij het plaatsen van berichten kunnen daarna eenvoudig meerdere video's of afbeeldingen worden geplaatst. Het idee daarbij is dat mensen binnen enkele seconden hun beelden online kunnen zetten.

Interessegroep
Via Socl kunnen de meest recente updates van vrienden worden gevolgd, maar de makers van de sociale netwerksite moedigen hun gebruikers vooral aan om ook onbekenden te volgen die dezelfde interesses delen. De pagina's van de gebruikers geven een collage van beelden van alles wat zij interessant en leuk vinden. Zij kunnen hun berichten een tag geven zodat deze in een interessegroep worden ingedeeld. Zo kunnen gebruikers een discussie voeren met mensen die dezelfde ideeën en interesses hebben.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: socl, sociale media, pinterest