abonneren

Microsoft onthult Slack-concurrent Teams

Microsoft heeft vandaag zoals verwacht zijn Slack-concurrent Microsoft Teams onthuld. Teams is net als Slack een samenwerkingstool voor teams die werken aan hetzelfde project binnen een organisatie. Microsoft Teams is een onderdeel van Office 365 en uiteraard zijn alle andere onderdelen van Office geïntegreerd in Teams.

Microsoft Teams is zoals de naam al impliceert opgebouwd rondom teams die werken aan hetzelfde project binnen een organisatie. Een gebruiker kan daarbij lid zijn van diverse teams omdat werknemers doorgaans ook binnen dezelfde organisatie aan verschillende projecten werken. Teams is niet alleen bedoeld voor overleg, maar moet volgens Microsoft ook de gemeenschappelijke kennis van een Team archiveren. Het hart van Teams zijn conversaties in verschillende chatrooms tussen de diverse teamleden over het project. Hierin kunnen teamleden overleggen over het project. Naast overleggen via chat is het ook mogelijk om te overleggen via video. Je kunt ook privéconversaties houden met teamleden en snel een overzicht zien van alle activiteit van alle teamleden.

Rijke conversaties

Net als in Slack is het in een conversatie ook mogelijk om afbeeldingen en gifjes van Giphy te posten. Verder kun je in de conversatie een poll posten zodat je eenvoudig kunt stemmen over beslissingen. Teams heeft ook bots waar gebruikers vragen aan kunnen stellen. Zo kun je vragen hoe Teams werkt of je kunt vragen stellen over teamleden. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen wie er een specialist is op een bepaald gebied binnen een project. Zo kun je ook binnen grote teams snel de juiste persoon vinden.

Beschikbaarheid

Microsoft Teams wordt een onderdeel van bepaalde Office 365-abonnementen en is vanaf vandaag beschikbaar in een previewversie. De echte versie verschijnt begin 2017. Microsoft Teams wordt een onderdeel van Microsoft Office 365 voor gebruikers van de zakelijk varianten Enterprise, Business Essentials en Business Premium.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Online office

Tags: Microsoft Office, Slack, microsoft teams

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord