abonneren

Microsoft Office Web Apps update

De Office Web Apps, de gratis onlineversie van Microsoft Office, hebben meer functionaliteit gekregen. In de nieuwe versie van de Web Apps zijn een aantal beperkingen opgeheven.

Met Office 2010 introduceerde Microsoft zonder veel ophef de gratis Web Apps voor Office. Deze cloud gebaseerde onlinetoepassingen maken het mogelijk in een browservenster, overal waar internet is, office-documenten te gebruiken. Uiteraard wel met beperkte functionaliteit. Ondertussen zijn er al meer dan 30 miljoen gebruikers van de Office Web Apps in meer dan 190 landen.

De publicitaire aandacht voor Google’s Chrome OS en de bijbehorende Apps moet Microsoft gestimuleerd hebben om met een aantal verbeteringen te komen. Zo zijn de nieuwe apps geoptimaliseerd en aangepast voor het gebruik van Microsofts Internet Explorer 9-browser.

Excel heeft de mogelijkheid gekregen om werkbladen in een Excelbestand toe te voegen, te verwijderen of te hernoemen. Ook zijn er functies toegevoegd als automatisch sommeren en hulp voor formules. Zo wordt het bewerken van berekeningen toegankelijker.

Ook Powerpoint is uitgebreid met de mogelijkheid om het achtergrondthema in de app te veranderen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Internet

Tags:

Laatste Vacatures