Microsoft: 'Miljard Windows 10-apparaten in 2018 niet haalbaar'

Windows 10 zou binnen twee á drie jaar op een miljard apparaten te vinden zijn, zo liet Microsoft weten ten tijde van de lancering van het besturingssysteem. Nu komt het bedrijf op die woorden terug.

Dat meldt een woordvoerder van Microsoft onder meer aan ZDNet. De reden dat het eerdere doel niet wordt gehaald, is omdat Windows 10 Mobile maar niet van de grond wil komen. 

Er komen voorlopig geen nieuwe Lumia's uit en ook andere fabrikanten kiezen eerder voor Android dan voor Windows 10 Mobile. Microsoft hoopte 50 miljoen Windows-phones per jaar te verkopen, maar dat gaat zeer waarschijnlijk niet lukken.

Alsnog tevreden

Het gevolg daarvan is dat de mijlpaal van een miljard Windows 10-devices in 2018 niet gehaald gaat worden. Overigens neemt dat niet weg dat Microsoft alsnog wel 'tevreden' is over de uitrol van het OS tot nu toe.

Windows 10 is nu bijna een jaar uit en is op 350 miljoen apparaten te vinden. Daarbij omarmen consumenten het besturingssysteem sneller dan bijvoorbeeld Windows 7, en al helemaal sneller dan Windows 8.

Gratis overstappen

Dat men gratis kan overstappen, heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Dat kan nog tot 29 juli aanstaande. Daarna moet je betalen voor een Windows 10-licentie, hoewel Nederlandse prijzen nog altijd niet bekend zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: windows, 10