abonneren

Microsoft mag naam Skydrive niet gebruiken

Het bedrijf achter de tv-zender Sky zit - BSkyB - is al sinds 2011 met Microsoft in een rechtszaak verwikkeld om het gebruik van de naam SkyDrive te verbieden in de Europese Unie. SkyDrive is de naam die Microsoft aan zijn cloud-opslagdienst heeft gegeven. Volgens BSkyB maakt die naam echter inbreuk op de merknaam Sky en zorgt het voor verwarring bij consumenten. Een Britse rechter heeft SKY TV nu in het gelijk gesteld.

De Hoge Raad van Engeland en Wales oordeelde dat de naam SkyDrive inderdaad voor verwarring kan zorgen met de diensten die SKY TV aanbiedt en dat de naam inbreuk maakt op het merkrecht van Sky. Aangezien de rechtbank bevoegd is om uitspraken te doen die voor heel de EU gelden, denkt Microsoft dat het geen onduidelijkheid schept en de SkyDrive naam dus prima gebruikt kan worden voor de cloud-opslagdienst. Microsoft gaat in beroep en Sky geeft aan hun merknaam tot het eind toe te verdedigen. Een licentie op de naam lijkt daarom ook ver weg maar je weet het met dit soort zaken maar nooit. Wat de consequenties precies zullen zijn moet nog in een volgende uitspraak van de rechtbank blijken. 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Online opslag

Tags: Cloud, Skydrive

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord